Karl Johans Sommerservering
Våren 2013 så det ut til at hele området rundt Spikersuppa var stengt for oppussing: Saras Telt skulle rives, Stortinget var under oppussing, Slottsbakken var stengt for oppussing, Universitetets fasade ble også pusset opp, og Paleet skulle stenge for 15 måneders total fornyelse og oppussing.
22. april 2013 sendte jeg en søknad til Oslo Kommune, der jeg søkte om å kunne få lage en lang "piazza" i Karl Johans gate samme sommer. Målet var å motvirke signalet til Oslos befolkning om at sentrum var "stengt for oppussing". Søknaden var basert på tett dialog mellom alle restaurantene mellom Rosenkrantz gate og Universitetsgata. Det var en dugnad! Vi la vekt på den estetiske planen for Oslo Kommune i vår søknad, og understreket viktigheten av respekt for andre behov.
Kun syv uker senere, lørdag 15. juni 2013, åpnet Sommerserveringen for første gang - med alle tillatelser og bevillinger på plass. Halvannen time senere var samtlige av de 400 stolene fylt. Karl Johans Sommerservering var en suksess! Bilene måtte finne andre veier. Denne delen av Karl Johans gate ble umiddelbart transformert til et sted folk spankulerte og nøt byen. Et samlet Bystyre hyllet initiativet, og de senere årene har Sommerserveringen blitt en realitet hvert år fra 18. mai. Dog ikke uten beinhard jobbing for å komme rundt reguleringskrav og innsigelser fra en rekke etater, foreninger og organisasjoner. Sommerserveringen har ikke kostet Oslo Kommune noe. Tvert i mot har den bidratt til rundt 20% av de totale årlige leieinntektene Bymiljøetaten har i Oslo sentrum. Sommerserveringen har blitt brukt aktivt i promoteringen av "Bilfritt Byliv", og vist til som et vellykket eksempel på hvordan det private næringsliv kan skape vellykkede bylivsprosjekter.