Tullin - Oslos nye sentrum for skapekraft

YTE har vært og er fortsatt en sentral del av mitt engasjement. Noen ganger blir jeg også spurt om å bistå i å organisere nabolag. Tullinsamarbeiet er et slikt oppdrag.

Jusstudentenes kor, Chorus Mixtus, var blant flere lokale krefter i sving under Tullindagene. Foto: Torleif Kvinnesland

Det finnes veldig mange gode krefter i denne byen, Oslo, som brenner for å bygge en stadig bedre by. Jeg er så heldig at jeg i våres ble spurt om jeg kunne bidra til å få til en bedre organisering av Tullinområdet. Det var ønske om å etablere en forening, som skulle samle alle aktørene som nå var engasjert i dette litt “glemte” området av Oslo sentrum.

Mye grundig arbeid var gjort allerede, fra en rekke ulike ressurser og aktører. Min oppgave ble derfor i første omgang å forsøke å trekke ut essensen av arbeidet som var gjort, for deretter å peke ut en retning. I dette lå også et sterkt engasjement jeg har, for å se tilbake i historien til et område. For å vite hvor du skal gå er det alltid klokt å vite hvor du kommer fra.

Anders Beer Wilse tok dette bildet i 1910, som viser Tullinløkkas bruk som lekeplass for barna i nabolaget.

I disse dager begynner området Tullin - som strekker seg fra Tinghuset via Tullinløkka, opp til Holbergs plass, videre opp til Vår Frelsers Gravlund og deretter nedover Ullevålsveien tilbake til sentrum - å fylles opp med mye nytt og spennende.

Nye teknologibedrifter flytter inn og stadig nye møteplasser åpnes. Et viktig element i tenkningen til mange av de som velger å flytte hit er ønsket om og behovet for å jobbe mer sammen. Basert på dette er retningen for å etablere det nye Tullinsamarbeidet knyttet rundt begrepet “skapekraft”.

Tigerbussen besøkte også Tullindagene, med sitt Tigerstadsteater. Foto: Torleif Kvinnesland

Lek, kreativitet og nytenkning er viktig i hvordan Tullin skal utvikles. Under Tullindagene 14. til 16. oktober fyltes både Tullinløkka og St. Olavs plass opp med lek, teater, hoppeslott, dans, kor, street dance, og mye annet. Det ble en virkelig hyggelig nabojagsfest, og mest en forsmak på hva som kommer mer til området.

Barna fikk is fra Sandwich Brothers. Foto: Torleif Kvinnesland

Ekstra hyggelig var det at flere gode krefter for en bedre by ble invitert til å delta på Tullindagene. Sandwich Brothers bidro med is til barna, VegetarXpressen solgte vårruller og samosa, og Erlik Kaffe hadde fått i gang sin mobile kaffesykkel. Alle disse ble rekruttert gjennom YTE, også fordi Tullinområdet har ambisjoner om å være et nytenkende område.

En ny visuell identitet er utviklet, av designbyrået We Oslo (med kontorer ved Tullinløkka).

Det er tidlig foreløpig, og mye mer skal utvikles i tiden som kommer. Det er etablert et godt samarbeid med Innovasjonsdistrikt Sentrum, og en rekke gårdeiere har allerede forpliktet seg til å være med på Tullinsamarbeidet. Oslo Kommune har også støttet oppstarten, og ser verdien i å etablere et nytt samarbeid for området. Dette er veldig spennende, og min rolle nå blir å bidra til å få Tullinsamarbeidet opp og gå.

Følg med på www. tullin.no også.